Medseilere

Bli med om bord!

Medseilerfoto

Å seile med en av skutene under The Tall Ships Races er en opplevelse for livet. Som medseiler får du møte ungdommer fra andre land og med helt annen bakgrunn, og være en del av laget som skal konkurrere, seile og ta vare på hverandre i alle slags utfordringer og vær. Opplev havet og samholdet om bord, og kom hjem med nye erfaringer og vennskap i sekken.

Lurer du på hvordan livet kan være om bord? Sjekk ut filmen fra Sail Training International.

Hvem kan være med?

Alle kan være med – du trenger ikke å ha seilererfaring før, men må være ved normalt god helse. Medseilerprogrammet vårt er laget spesielt for ungdom mellom 15 – 25 år, men det er mulig å søke direkte til skutene om å seile dersom du er over 25. Du kan finne informasjon om andre medseilerprogrammer på Sail on Board.

Når og hvor kan jeg seile?

Du kan bli med som medseiler i Tall Ships Races allerede sommeren 2017. Denne sommeren kan du seile i Østersjøen, på etappen som går fra Turku i Finland til Klaipeda i Litauen fra 23. – 28. juli. Avreise Stavanger-Turku og ombordstigning er lørdag 22. juli, med utseiling søndag. Etter 5-6 dager i Østersjøen vil du ankomme Klaipeda og få være med på den store byfesten og Crew Party før hjemreisen 31. juli.

Kart2017-with-logo

I 2018 foregår Tall Ships Races i Nordsjøen og det vil bli mulig å sette opp ønske om etappe: Esbjerg i Danmark til Stavanger (21. – 26. juli) eller Stavanger – Harlingen i Nederland (29. juli – 4. august). Mer informasjon om 2018-etappene legges ut høsten 2017.

Vi organiserer transport til og fra vertshavnene, og det vil være voksne kontaktpersoner i vertshavnene, som følger opp deg og andre medseilere fra regionen.

Hvilken skute kan jeg seile med?

Når du har meldt deg på, vil vi som jobber med Tall Ships Races finne den skuta som passer best for deg. Vi tar blant annet hensyn til alder, kjønn, tidligere seilererfaring osv. Skutene er av forskjellig størrelse. I 2017 kan du seile med de norske skutene Sørlandet og Statsraad Lehmkuhl, som du kan følge på facebook og lese mer om på deres nettsider.

Hva koster det?

Som medseiler betaler du en egenandel på kr. 2 500,- for reise til og fra vertshavnene, samt kost og losji om bord på seilskutene. Egen reiseforsikring er påkrevd. Resten av kostnadene dekkes av The Tall Ships Races 2018 Stavanger og våre samarbeidspartnere.

Bilde2

The Tall Ships Races er et ungdomsarrangement med hovedformål å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes i vennskapelig seilas på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn. Stavanger skal bidra til å sende flere hundre ungdommer fra Rogaland i alderen 15-25 år som medseilere på seilskuter som deltar i The Tall Ships Races-regattaene somrene 2017 og 2018. I 2011 sendte Stavanger 225 ungdommer på seiltur med de vakre skutene.

Foto: Ingrid Kvenna Veum